כשלי קורוזיה של מחליפי חום בתעשיית המזון

 

מחליפי חום בתעשיות המזון משמשים בעיקר לתהליכי פיסטור.

מדובר במחליפי חום שתפקידם לחמם מוצרי מזון לטמפרטורות שמעל ל-100 מ.צ. למשך מספר דקות  וזאת על פי תקנים מוגדרים כדי לחסל בקטריות שעלולות להתפתח במוצרים ולזהם את המוצרים – דבר שימנע את שיווקם.

אגב, מוצרי מחלבות נשמרים בקירור מספר ימים עד לרגע שבו נערכת בדיקה השוללת את נוכחות הבקטריות.  באם מתגלים בקטריות בבדיקות – המוצר נפסל וכל האצווה מושמדת.

פרסום

פלב"מ משמש למטרה זו משום שאינה מחלידה, לא במהלך השימוש ולא בתקופות שאין במחליף החום שימוש ובתנאים מוגדרים של טמפרטורה ואיכות מים – היא אינה נתקפת בקורוזיה.

יחד עם זאת במהלך השנים הוזמנתי לחקור מקרי קורוזיה המוניים ובלתי צפויים של מחליפי חום במרבית המחלבות הגדולות בישראל.

עיקרי ההרצאה

חשוב לציין  בתחילת הדיון שהתכנון של מחליפי החום ובחירת חומרי הייצור של מחליפי החום היה נכון וכשל מחליפי החום לא נגרם עקב שגיאות תכנון – או פגמים בייצור מחליפי החום.

יחד עם זאת כאשר אירעו מקרי הכשל בכל אחד מהמקרים – היה מדובר בפגיעה במספר גדול של מחליפי חום.

התגובה הרגילה של האחראים על המערכות הללו הייתה לשלוח דגימות של מחליפי החום לבדיקות במעבדות מטלורגיות משוכללות ואמינות – כמו זו הנמצאת במכון המתכות הישראלי, או איקא מעבדות מטלורגיות .

המעבדות חקרו את צורות הקורוזיה ושלחו דוחות מפורטים הכוללים המלצות למניעת מתופעות כאלה בעתיד.

אולם, למרות החקירות היסודיות של המעבדות בעלות המוניטין הללו – לא ניתנה תשובה לשאלה העיקרית – כיצד ומדוע אירעו מקרי כשל רבים כל כך של מחליפי חום מפלב"מ בתקופה קצרה כל כך.

פרסום

במסגרת ההרצאה.

לפני שנים רבות קראתי מאמר בכתב העת של אגודת מהנדסי הקורוזיה של ארה"ב  הגנת חומרים-MATERIALS PRORECTION  בשם "חוקר הקורוזיה – כבלש" ומסתבר מהניסיון שצברתי בחקר מקרי קורוזיה שונים ומגוונים שמהותית – זוהי האמת.

ההבדל בחקר הקורוזיה לבין עבודת הבילוש הוא שברוב המקרים – לא נעשים ניסיונות מכוונים להטעות את החוקר, אם כי קיים ניסיון מצד האחראים להמעיט בחשיבות החלטותיהם על אירוע הכשל.

אינג' נחום נווה מומחה NACE  לקורוזיה ולהגנה קתודית

Print Friendly, PDF & Email

פה יבוא באנר

תודה שאתם מבקרים בפורטל "טכנו נט". טכנו נט נט היינו פורטל מקצועי ומקיף לתחום הטכנולוגיה והתעשייה באתר תוכלו למצוא אינפורמציה מקצועית שחשובה לכם ומאגר ספקים גדול מתחום המתכת,פלסטיק, זיווד ואריזה, הייטק, אוצומציה וסייבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ניקוי אולטרסוני: הטכנולוגיה שמביאה תוצאות נקיות

3 ביולי 2024

הסרת חלודה וחידוש חלקי מתכת באמצעות ניקוי חול: המדריך המקצועי

2 ביולי 2024

ממעוף הלוויין: המערכת שעוקבת מרחוק אחר שיקום היערות ונזקי המלחמהממעוף הלווי...

3 ביוני 2024

בחירת הקומפרסור המתאים למכונת ניקוי חול: מדריך מקיף

29 במאי 2024

בעזרת מכ"ם ניתן לזהות לראשונה להקות של עופות גדולים ולמנוע תאונות עם כלי טי...

19 במרץ 2024

כרסום ספוג בCNC

3 במרץ 2024

ניקוי אולטרסוני: הטכנולוגיה שמביאה תוצאות נקיות

3 ביולי 2024

הסרת חלודה וחידוש חלקי מתכת באמצעות ניקוי חול: המדריך המקצועי

2 ביולי 2024

ממעוף הלוויין: המערכת שעוקבת מרחוק אחר שיקום היערות ונזקי המלחמהממעוף הלווי...

3 ביוני 2024

בחירת הקומפרסור המתאים למכונת ניקוי חול: מדריך מקיף

29 במאי 2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

כדי להיות תמיד מעודכנים